Papp Tibor

1967-ben születtem Szegeden, ahol azóta is élek. Végzettségem: kertészmérnök. Feleségemmel, aki tanítónő, és 7 éves kisfiammal élünk együtt boldogságban. Gyermekem születésekor készítettem az első fajátékot. Ezt a környezetem pozitívan fogadta, és rendeltek még néhányat. Ekkor még csak egy kézi lombfűrészem és egy kézi fúrógépem volt. Mára sikerült egy egyszerű műhelyt kialakítanom, ahol főleg a kézi munka dominál.

Az évek során megismertem a Magyarországon tevékenykedő fajátékosok termékeit. Az interneten több száz oldalnyi irodalmat és képet néztem végig. Így sikerült elhelyezni termékeimet e széles palettán. Saját ötleteimet igyekszem megvalósítani. A tervezéstől a teljes kivitelezésig és a speciális szerszámok legyártásáig mindent magam készítek. Feleségem, édesapám és legjobb barátom természetesen sokat segítenek. Lehet, hogy a vérvonal is lökött rajtam egy kicsit, mivel az egyik nagyapám bognár, a másik asztalos volt.

Mindig igyekeztem a tőlem telhető legjobb minőséget hozni. Már az első lépések is alapvetően meghatározzák a termék minőségét. Nagyon fontosnak tartom a minőségi alapanyag kiválasztását és a pontos méretezést. Mérettartó szerszámgépek, kottyanásmentes mechanika és kiváló tulajdonságú fémek használata. Ezek mind kellenek a jó induláshoz. Természetesen az adott játéknak már a fejemben kell lennie, mire az elkészítésén gondolkozom. Az alapötlet ugyan nem szokott módosulni, de részleteiben időnként sokat kell változtatnom, mert a kivitelezés nehezebb, mint a megálmodás. Talán mert fiam van, fiús játékokat csináltam eddig. A jövőben a kislányoknak is kedvezni szeretnék. Megérdemlik!