Németh Dóra

1991. szeptember 12-én születtem Budapesten. A Telepy Károly Testnevelés Tagozatos 12 évfolyamos Iskolájába járok. Alsó tagozatban a FRADI-ban szertornáztam, majd 2. osztálytól az Ádám Jenő Zeneiskolában is tanultam párhuzamosan zenét: furulyával kezdtem, majd zeneelmélettel és oboázással folytattam. Mindkét iskolában kitűnő eredményeket értem el.

Szeretek kézműveskedni kicsi koromtól kezdve. Iskolai, országos és nemzetközi rajzversenyeken is jelentős sikereket értem már el.

Édesanyámnak többször segítettünk már az öcsémmel kézműves foglalkozások vezetésében.

 

Néhány szó és kép az eddigi munkáimról

Győr -Babakészítő verseny

2001. Amidala baba (Csillagok háborúja) - különdíj (Török Emőke kedves babája)

 

2002. Gótikus baba
Ifjúsági kategória I. díj

 

2003. Hermione Granger

 

2004. XIV. szd-i család - I. díj

 

2005. Humoros jelenet (Itt 6 láb van!)

 

2004-ben, jan. 3-án, a Tolkien Művészeti Pályázaton kaptam különdíjat a Gyűrűk Ura trilógiából Galadriel megformálásáért.

 

Taraszovics Irina KÁMJT-s tagtársunkkal DIVATBEMUTATÓT rendeztünk a Rákoskerti Művelődési Központban a játékosság jegyében. Modellként vettem részt az anya tervezte nosztalgikus ruhát viselve.

 

2005. SÜMEGPRÁGA: MESEFALU »
Ugye más gyerekek is szeretnének ilyen maskarákba bújni? A családunk és barátaink most ezen dolgoznak! LEGYEN egy hely, ahol mindenki a MESE részesévé válhat!

 

2005. májusban a Magyar Orvostanhallgatók Egyesülete által meghirdetett "Ne szívd mellre!" című dohányzásellenes plakátversenyen munkámat kiemelkedőnek ítélték és a hazai orvosi egyetemeken és Macedóniában is kiállították.

2001 óta Péter testvéremmel édesanyám rendezvényein korabeli ruhákban mutatjuk be a középkori emberek, főleg a gyermekek játékait, szokásait. 2001-2002-ben Egerben a Dobó téren 3 napig "dolgoztunk", azaz játszottunk. 2002-ben Győrben a Barokk Fesztiválon is segítettünk a korabeli játékokban. 2005-ben Nagyvázsonyban 10 napon át Balogh Menyhért kaszkadőr lovagi torna bemutatóján közreműködtünk korabeli ruhákban.

2006. nyarán lesz 5. éve, hogy egy kis faluban, a festői szépségű Arlóban, Borsod megyében kézműves mesterségeket tanulgatok. Édesanyám ott foglalkozásokat vezet /báb és babakészítést/, én pedig más ügyes mesterektől tanulok nemezelni, lószőrékszert készíteni, tűzzománcozni, fazekaskodni, szőni és gyöngyöt fűzni. Mindezek eredményeként gyöngyékszer készítéssel nagy örömet szerzek baráti és családi körökben ajándékaimmal.

Belekóstolhattam egy számomra új játékba is, a filmezésbe. 4 részes Duna TV-s ismeretterjesztő sorozatban a Rejtélyek és ragályok címmel édesanyám korhű jelmezeiben alakíthattam szenvedő leprás beteget Szent Margit társaságában.

Így kezdődött a játék:
...anya mindenhová vitt és én többnyire élveztem az Ő figuráinak társaságát

 

...néha a "KISZELY" bábok társaivá szegődtem.