Balázs Róbert

3425 Sály, Eötvös u. 16.

1976. június 3-án születtem. Lassan kilenc éve egyéni vállalkozóként foglalkozom fából készített ajándéktermékek készítésével. A mesterséget Gyárfás László mezőnyárádi asztalos mintakészítő mester mellett tanultam. Végzettségem: bútorasztalos, intarzia készítő, faesztergályos, faszobrászati termékek készítője.

Piacbővítés céljából, mintegy három éve kezdtünk el a fa gyermekjátékok készítésével foglalkozni. De természetesen készítünk más tárgyakat is; asztalokat, székeket, virágtartókat, telefonállványt, szövőszéket, s szinte mindent, amit fából lehet készíteni. Kiállításokon, vásárokon különböző díjakkal ismerték el munkánkat. 2004 augusztusában tagja lettem a Borsod Megyei Fügedi Márta Népművészeti Egyesületnek. Szeretem a szakmámat. Nagyon sok elképzelésem van, amit még meg szeretnék valósítani.

Balázs Csaba

3425 Sály, Eötvös u. 16.

1977. december 27-én születtem. A nyolcadik osztály elvégzése után, Róbert testvérem nyomdokába lépve az én mesterem is a mezőnyárádi Gyárfás László asztalos és mintakészítő mester volt. Végzettségem: bútorasztalos-intarziakészítő. A szakmunkásvizsga elvégzése után beálltam dolgozni a Róbert testvérem vállalkozásába. Közben elvégeztem a Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakközépiskolát. Piacbővítésként kezdtük el készíteni fából a gyermekjátékokat óvodáknak és bölcsődéknek. A játékokat egyedi elgondolás szerint készítjük. Róbert bátyám szinte megálmodja egy-egy játék prototípusát.

Én két éve kiléptem a vállalkozásunkból, s ma már kereskedelemmel foglalkozom, így kevesebbet tudok a műhelyben lenni. Leginkább csodálom a bátyám munkáját, de hobbi szinten egy-két játék ötletem megvalósítását próbálom kivitelezni.

***

2005 augusztusa