Apáról Fiúra Alapítvány

Az alapítvány fő célja a magyar népi és kézműves hagyományok felkutatása, éltetése, átadása a fiatalok számára. Segítséget nyújtanak mindazoknak, akiket érdekelnek a különböző népi mesterségek.

Az Apáról Fiúra Alapítvány 1993-ban alakult Törökszentmiklóson. Munkáját öt fős kuratórium irányítja. Az alapítványnak húsz tagja van, akik a kuratórium ügyeiben is segítenek. A tagok fiatal felnőttek Törökszentmiklósról és a környező településekről: a népi kézművesség számtalan ágával foglalkoznak (csipkeverő, gyöngyfűző, szövő, fafaragó, textiljáték-készítő, tojásfestő, csuhéfonó, gyékénykötő, gyertyamártó stb.)

A szervezet fő célja a magyar népi és kézműves hagyományok felkutatása, éltetése, átadása a fiatalok számára. Az alapítvány munkájába bekapcsolódó fiatalok részére segítséget nyújtanak abban, hogy tovább képezzék magukat az általuk érdekesnek vélt szakmában. Számukra tanulmányutakat szerveznek testvéregyesületekhez, képzéseket indítanak meghívott kézművesekkel, illetve hozzásegítik őket az országos pályázatokon, konferenciákon való részvételhez.

Az alapítvány tagja a Népművészeti Egyesületek Szövetségének, így számos országos rendezvényen is megismerkedhetnek velük az érdeklődők (ld. Mesterségek Ünnepe, Táncháztalálkozó, Pünkösdi Sokadalom stb.) Címük: Apáról Fiúra Alapítvány 5200, Törökszentmiklós, pf.:6