Kiállítás

«Szerzőink «Vissza a cikkek listájához

Gémesné Deák Júlia:

Játékkiállítás a füleki várban

A festői szépségű füleki vár 2009. április 9. és május 15. között játékkiállításnak ad otthont. Több képzőművészeti kortárs és fotókiállítás után Agócs Attila és fiatal lelkes csapata most a helyi gyerekek és felnőttek örömére játékokból rendezett kiállítást. A kiállítás szervezője és "ötletgazda" Tóth András volt, aki egyben az endrefalvi játékos rendezvény fő szervezője is.

A felújított Bebek torony két legfelső szintjén látható a tárlat. Az alsó szinten a Kékkői játékgyűjtemény szép darabjai láthatóak, eredeti füleki játékok, Bűdy Annamária mexikói játékai, egyedi tervezésű babái, valamint a xalapai boltjában kapható fejlesztő játékok. Itt kapott helyet Maruzs Éva a nagyvilág babáit bemutató gyűjteménye, és saját készítésű babái is.

A felső szinten a Játék Céh tagjainak alkotásai láthatók. A legnagyobb sikert talán a "vár a várban" aratta, Markó Krisztina alkotása, mely a nagyvázsonyi vár fonott makettje.

A megnyitón szép számú közönség előtt a füleki óvodások Maruzs Éva verseiből adtak elő, a versmondásban szlovák versekkel a szlovák ovisok is szépen szerepeltek.

Gémesné Deák Júlia, a Játék Céh titkára